About Freedom on the road, nieuwe films en nieuw educatiepakket

Vrijheid verbindt. Onder dit motto ondersteunt het ministerie van VWS educatieve projecten voor 75 jaar Vrijheid 2019-2020 in samenwerking met Stichting 75 jaar Vrijheid en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Dankzij deze support kan About Freedom met live events naar MBO scholen, een educatiepakket ontwikkelen en nieuwe films maken. Het educatiepakket wordt speciaal toegespitst op het MBO en zal dit voorjaar via de website downloadbaar zijn. About Freedom produceert hiervoor 2 nieuwe films met jongeren.

In 2019 bezocht About Freedom in dit kader al het Albeda College in Rotterdam en De Rooi Pannen in Breda. 

foto Pol Rijnders
foto Peter Roepman

Voor studenten aan De Rooi Pannen was het een superspannende dag want zij mochten in gesprek over vrijheid met Koning Willem-Alexander, President Duda van Polen, de Burgemeester van Breda, de Nederlandse Minister van Defensie en tal van andere Nederlandse en Poolse hoogwaardigheidsbekleders. 29 oktober 2019 was namelijk precies de dag dat Breda 75 jaar bevrijd was door de Eerste Poolse Pantserdivisie.

“Ik had niet voorzien dat het zo’n enorme impact op de studenten zou hebben. We hebben werkelijk een schitterende dag gehad en met elkaar gesproken over en geproefd aan, geluisterd naar en genoten van vrijheid. De les dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat je je daar bewust van moet zijn en dat mogen leven in vrijheid ook een verantwoordelijkheid met zich meebrengt is goed overgekomen.

Het was heel bijzonder dat onze studenten ook nog hierover mochten praten met de koning, de Poolse president en andere hoogwaardigheidsbekleders.”

– Charlotte van den Hooff adjunct-directeur De Rooi Pannen

About Freedom brengt verhalen over vrijheid. Van ver over de grenzen tot dichtbij huis. Bekijk de ‘Kitchen Table Series’ en maak kennis met mensen van verschillende generaties en culturen, samen in gesprek aan de keukentafel, over de diepere betekenis van vrijheid.