Speciaal ter viering van 70 jaar bevrijding gaat About Freedom on tour. Het festival strijkt neer in totaal 12 steden en dorpen die liggen aan de historische bevrijdingsroute.

Groningen | 11 april | Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18

About Freedom was op zaterdag 11 april te gast in Groningen. Speciaal in het kader van ‘Liberation of Groningen’ stond het festival deze middag in de Groninger Forum Bibliotheek stil bij de bevrijding van Groningen 70 jaar geleden. Te gast aan de keukentafel bij Petra Stienen waren onder andere de Liberiaans-Nederlandse schrijver Vamba Sheriff die de Golfoorlog van dichtbij meemaakte. “Het ontbreken van vrijheid gaat met angst gepaard. Het leven in vrijheid, zonder angst, is het hoogste goed” zo sprak hij. Ook te gast aan tafel was collega schrijver Frank van Hebel. Hij schreef het boek ‘Mijn Bevrijding’ met daarin verhalen van Groningers in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. “Op het moment dat je het niet (meer) hebt weet je wat de waarde van vrijheid is”, aldus van Hebel.

De talkshow werd afgewisseld met optredens van zangeres Ai Ming Oei, muziekambassadrice van het festival, met de vertoning van de Zuid Afrikaanse special. Een short film over vrijheid waarin dichter James Matthews met Jazz zangeres Melanie Scholtz praat over hoe hij vocht voor zijn vrijheid tijdens het apartheidsregime en hoe hij de vrijheid nu ervaart. Een prachtig verhaal regisseert door Nawaal Deane. Bekijk hem hier… http://aboutfreedom.nl/films/

Bekijk hier de foto’s van About Freedom in Groningen.