Als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland strijkt de vrijheidskaravaan About Freedom op Bevrijdingsdag 5 mei neer in Rotterdam. De opening wordt verzorgd door Staatssecretaris van Rijn.

Rotterdam | 5 mei | Noorse Zeemanskerk, Westzeedijk 300, Park bij de Euromast

Film première – Kitchen Table Series Marokko
Als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland streek de vrijheidskaravaan About Freedom op Bevrijdingsdag 5 mei neer in Rotterdam. Daar beleefde het festival de première van de korte film over singer/songwriter en ex-activist Abdelmalek El Andaloussi. Via zijn muziek stelde hij de onderdrukking van een hele generatie aan de kaak en werd daarvoor opgepakt. Jaren later ontmoet hij Hamid El Hadri, frontman van de beroemde Marokkaanse band Mazagan. Samen nemen ze het nummer Mektoub Zaman op. Een song over vrijheid die ze voor het eerst samen in de Noorse Zeemanskerk ten gehore brengen.

Bijzondere gasten
De opening van het programma vindt plaats in bijzijn van Staatssecretaris van Rijn die tevens als gast aansluit aan de keukentafel bij Petra Stienen. Speciaal te gast uit Marokko zijn singer/songwriter en ex-activist El Andaloussi, Hamid El Hadri (frontman Mazagan) en filmmaker Ahmed Said Kadiri. Ook sluit zangeres en filmmaakster Rajae El Mouhandiz, één van invloedrijkste moslim zangeressen in de wereld aan bij dit eerste deel van de talkshow. Aansluitend schuiven popzangeres Ming (Ming’s Pretty Heroes) en haar vader Twjan Oei aan om te praten over hun komst naar Nederland vanuit Indonesië en over de tijd dat Indonesië een kolonie was van Nederland. De films en gesprekken worden afgewisseld met live optredens van deze muzikanten en is er muziek van Music Generations