About Freedom is een initiatief dat wereldwijde perspectieven over vrijheid uitwisselt om zo een actuele bijdrage te leveren aan de verdieping van het begrip vrijheid en de verankering hiervan in Nederland bij met name de nieuwe generatie.

Het programma met films en events is ontstaan uit een winnende pitch in het kader van de Nationale Start Viering 5 mei2012. Op Bevrijdingsdag 2013 vond de succesvolle eerste editie plaats in het Chassé Theater in Breda.

About Freedom maakte inmiddels 15 short films, samen getiteld “The Kichen Table Series”, in 9 landen waaronder Zuid-Afrika, Chili, Indonesië, Polen, Spanje, Marokko, Egypte en Nederland. De films geven een kijkje in het leven van families uit verschillende landen en culturen. In een intieme setting aan de keukentafel delen (klein)kinderen en (groot)ouders hun persoonlijke beleving van vrijheid.

Met deze films als inspiratiebron ging About Freedom in 2014 en 2015 on tour als live event met een mix van talkshows, muziekoptredens, persoonlijke verhalen, food, ontmoeting en games voor de jonge bezoekers. We volgden hiermee de route van de geallieerden tijdens de bevrijding. About Freedom kwam op (bevrijdings)festivals, scholen, in theaterzaaltjes, buurthuizen en eindigde voorlopig op Oerol (Terschelling) met een 10-daags programma. Op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseerden we een speciale extra editie in het Duitse Münster in aanwezigheid van koning Willem-Alexander.

In 2018 lanceren we  twee nieuwe films, waarmee About Freedom aansluit bij het themajaar VERZET

Co-Founders
Lidwien Hupkens – Stroom Events
Peter Roepman – Intertent
Barbara van den Bogaard – UmaMedia

Pers & Publiciteit
Ingrid Adriaanse – Write Now Publicity

Decorontwerp
Jan Neggers

Grafisch ontwerp
YURR studio – Yurr Rozenberg

Webontwikkeling
Burg, Burg. – Marcel Burg

Het bestuur wordt gevormd door: Miriam Gilissen en Anke Vervoord.