Speciaal ter viering van 70 jaar bevrijding gaat About Freedom on tour. Het festival strijkt neer in totaal 12 steden en dorpen die liggen aan de historische bevrijdingsroute.

Borger | 12 april | Hotel Bieze, Hoofdstraat 21

Op zondag 12 april streek de vrijheidskaravaan van About Freedom neer in Borger, Drenthe. Speciaal in het teken van ‘Borger Bevrijd’ stond het festival deze middag stil bij de bevrijding van Borger 70 jaar geleden. De heer Jan Vos (89), die de oorlog en de bevrijding van Borger van dichtbij meemaakte, schoof samen met zijn kleindochter aan bij de keukentafel voor een levendig gesprek over vrijheid.

Ook te gast aan tafel waren vluchtelingen Navid Moghadam en Edmon Darzi. Zij verlieten hun land van herkomst (Iran en Irak) en vonden in Borger een veiliger thuishaven. In de talkshow vertelden zij openhartig hun verhaal over hun persoonlijk gevecht. Met een prachtige metafoor raakten zij de essentie van begrippen als tolerantie en acceptatie. “De wereld is rond, maar wij mensen creëren zelf de hoekjes waaraan we ons bezeren”. De verhalen ontroerden en maakten veel indruk op de aanwezigen in de zaal. En dat merken we steeds als we contact maken met mensen die onvrijheid en vrijheid beide hebben doorvoeld en beleefd. Een middag waarover nog lang werd nagepraat.

Bekijk hier de foto’s van About Freedom in Borger