Speciaal ter viering van 70 jaar bevrijding gaat About Freedom on tour! Het festival strijkt neer in totaal 12 steden en dorpen die liggen aan de historische bevrijdingsroute.

Zierikzee | 22 november | Hotel De Wildeman

About Freedom beleefde op een zonnige zaterdagmiddag in Zierikzee een interactieve editie van het vrijheidsfestival. Onder leiding van Petra Stienen deelden bezoekers hun verhalen die herinnerden aan tijden van de inundatie van Walcheren. Tafelgast Maatje Kesteloo, ook bekend van het programma Trugkieken op Omroep Zeeland, wist het publiek te raken met haar persoonlijke verhaal. Treffend sprak zei tot het aanwezige publiek:

“Vroeger was ‘ver weg’ ook echt ver weg. Tegenwoordig komt ‘ver weg’ steeds dichterbij… Wij waren in oorlogstijd vluchteling in eigen land, waarvoor de deur werd gesloten… Maar staat uw deur nu open voor de vluchtelingen over de grenzen?”

DSC_6410

About Freedom was te gast in Hotel De Wildeman, waar de hele maand november de vrijheid  centraal staat. Aanleiding is de tentoonstelling van een stuk van de Berlijnse Muur. Een symbool ter nagedachtenis aan het feit dat 25 jaar geleden de Berlijnse Muur viel. Speciaal in dit kader bracht About Freedom een programma, waarin verschillende verhalen over vrijheid met elkaar werden verbonden. Met daarnaaast een gezellig festivalterras buiten, waar de smaken van vrijheid werden bereid en livemuziek verzorgd door Ming’s Pretty Heroes, werd in Zierikzee met velen de vrijheid gevierd.

DSC_6326

Bekijk hier de foto’s van About Freedom in Zierikzee.